Har du styr på el og gas i campingvognen?

SIKKERHED: Slagelse Camping & Outdoor er ajour med de nyeste regler indenfor gas og el-installationer i campingvognen. Mød os på Camping- og Livsstilsmessen i Slagelse og få styr på sikkerheden

 

Hos Slagelse Camping & Outdoor følger vi hele tiden med i, hvilke nye krav og regler, der stilles til sikkerhed i campingvognen, og vi sørger for at tage de nødvendige kurser, så vi kan yde den optimale rådgivning. 

Vi gør det, fordi det i sidste ende har betydning for din sikkerhed, når du er på ferie. 

Senest har vi gennemført et el-kursus, og det betyder, at vi fra og med 1. januar 2018 kan tilbyde kontrol af jeres el-installationer i campingvognen, hvor vi tager højde for de nyeste krav på området. 

Men allerede her vil vi godt komme med et lille opråb, som du bør skrive dig bag øret: 

Du skal være opmærksom på, at når du tilslutter campingvognen til 230 volt – og det er uanset, om det er derhjemme eller på campingpladsen at du benytter den rigtige dimension kabel (3x2,5 kvadrat). Tilsvarende skal du altid sørge for, at der er monteret det rigtige stik, og at der er tilsluttet jordforbindelse. Desværre ser vi ind imellem, at der bruges for tynde ledninger eller stik som ikke overfører jordforbindelsen. Er du i tvivl, så kontakt os! 

 

Vær opmærksom på gas 

Ligesom el er gas et af de områder, hvor der hele tiden kommer nye krav til sikkerhed. Også her er Slagelse Camping & Outdoor på forkant med udviklingen. Fra og med 1. januar monterer vi derfor færdigproducerede gasslanger og regulatorer med skruegevind på såvel brugte som nye vogne med. Det betyder samtidig, at alle vogne, som vi får ind, fordi de eksisterende gasslanger skal skiftes pga. alder og slid, vil blive udskiftet med de helt nye gasslanger. 

Du skal i den sammenhæng være klar over, at når du fremover får monteret nye gasslanger, så vil der ikke være nogen datomærkning på slangerne, og det vil derfor være datoen for monteringen, der er bestemmende for, hvornår slangen igen skal skiftes. Reglerne foreskriver lige nu, at gasslanger er godkendt i max to år fra monteringsdato.     
  
Mød os på Camping- og Livsstilsmessen den 5.-7. januar i Slagelse, eller besøg os på værkstedet.